Istorie

Istoria Mercedes-Benz

Indiferent daca ii spui Mercedes-Benz, Mercedes sau Benz este cel mai cunoscut nume din industria auto. O simpla mențiune despre Mercedes evocă mult mai mult decât o masina. O astfel de recunoaștere și identitate a mărcii, asociate probabil la fel de mult cu fiabilitatea, cât și cu luxul, nu este ușor de câștigat. Cu toate acestea, fiind cea mai veche marcă produsă în mod continuu din lume, Mercedes a avut mult timp pentru a-și stabili reputația.

Hai sa aruncăm o privire asupra istoriei bogate a Mercedes-Benz.

Când a început Mercedes-Benz să producă mașini?

Începuturile Mercedes se întind încă din 1886 și inventarea motorului cu ardere internă. Acest lucru s-a întâmplat în două locații separate, independente din sud-vestul Germaniei, la doar 60 de kilometrii una de cealaltă. Karl Benz a produs o mașină pe benzină (un vehicul cu 3 roți), iar Gottlieb Daimler, împreună cu Wilhelm Maybach, au produs o diligență transformată pe benzină fara să știe una de cealaltă. Daimler și Maybach au făcut prima mașină pe benzină cu 4 roți în 1889 și au fondat DMG. Aceasta a reprezentat Daimler-Motren-Gesellschaft. DMG a început să vândă automobile în 1890. Benz era fierbinte pe urmele lor, producând primul său vehicul cu 4 roți în 1891. Până în 1900, firma sa, Benz & Cie era cel mai mare producător auto din lume.

Când a devenit Mercedes-Benz Mercedes-Benz?

Bine, deci poate că nu am răspuns cu adevărat la ultima întrebare pentru că, deși Benz și Daimler făceau mașini, de fapt nu erau împreună. Deci, când au început să facă mașini împreună?

Au continuat să lucreze independent până în 1924. Apoi, din cauza ramificațiilor economice ale Primului Război Mondial, concurenții au început să coopereze. După doi ani, au fuzionat oficial pentru a forma Daimler-Benz AG. Mașinile și camioanele companiei au fost produse ulterior sub numele de Mercedes-Benz. Fuziunea celor două companii a avut un succes incredibil, iar producția de mașini Mercedes-Benz a urcat la 7.000 în 1927. Au devenit în curând lideri în industrie și, după lansarea marelui și prestigiosului Mercedes-Benz W15, Mercedes-Benz a fost creată ca o divizie separată sub Daimler-Benz AG.

Câțiva ani mai târziu a fost lansat un cabriolet al lui W15, iar prima lor mașină mică de familie a fost W23.

Ce s-a întâmplat cu Mercedes-Benz în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?

Așa cum este cazul multor firme germane ale epocii, al Doilea Război Mondial a fost o perioadă întunecată pentru Mercedes-Benz . Depindea de munca forțată, inclusiv de prizonierii de război, pentru rolul său în efortul de război nazist. Potrivit site-ului Daimler, aproape jumătate din cei 63.610 de angajați ai lor erau muncitori civili forțați, prizonieri de război sau deținuți în lagărele de concentrare.

În timp ce au încetat să mai producă mașini pentru a contribui la efortul de război, oamenii nu au încetat să le conducă. Mercedes-Benz 770 a fost o mașină mare de lux produsă de brand în perioada 1930-1943. Această mașină este probabil cea mai cunoscută pentru că este folosită de oficiali naziști de rang înalt, inclusiv Hermann Gӧring, Heinrich Himmler, Reinhard Heydrich și Hitler însuși. Tipurile de mașini au inclus o limuzină, un Touring și un Cabriolet. 770K avea armură de podea rezistentă la mine și caroserie antiglonț. Alte masini produse de Daimler-Benz au inclus un camion LG 3000 și motoare de aeronave DB 600 și DB601.

După război, Daimler-Benz și-a recunoscut legăturile cu regimul nazist și s-a implicat în inițiativa „Comemorare, responsabilitate și viitor” și a plătit 12 milioane de dolari în despăgubiri familiilor muncitorilor.

O parte din unitatile 770 rămase sunt fie în mâinile cumpărătorilor privați, fie în muzee. Unul este într-un muzeu de automobile german și altul în Ottowa. Începând cu 2009, un 770K care a apartinut lui Hitler a trecut in proprietatea unui miliardar rus necunoscut, care l-a cumpărat pentru câteva milioane.

Mercedes-Benz Post-WW2

Mercedes-Benz și-a revenit cu o putere impresionantă în perioada postbelică, ajutată de exporturi puternice și de monopolul vehiculelor comerciale cu motor diesel. Au revenit la producerea de mașini odată cu introducerea 170 V.

În anii 1950, Mercedes-Benz a lansat unele dintre cele mai frumoase mașini ale lor, inclusiv 190 și 300 SL. 300 L a fost primul vehicul de serie care a folosit tehnologia de injecție de combustibil.

Anii 1960 au cunoscut un succes continuu cu modelele 220, 230 și 600, cunoscute și sub numele de W100.

Când a achiziționat Daimler-Benz Maybach?

Îți amintești când am menționat numele Maybach la începutul articolului?

În cele din urmă, au fost cumpărat de Daimler-Benz câteva decenii mai târziu.

Prima mașină realizată de companie a fost construită în 1919 și introdusă ca model de producție doi ani mai târziu. Între anii 1921 și 1940, compania a produs vehicule de lux, acum considerate clasice. Daimler-Benz a cumpărat Maybach în 1960 și numele a fost folosit pentru a produce mașini Mercedes ca ediții speciale. Maybach a devenit o divizie de lux, producând Maybach 57 și 62. Cu toate acestea, nu au reușit să concureze cu Rolls-Royce și Bentley . Unii au spus că a fost pentru că au o dinamică de condus slabă, iar alții au spus că a fost pentru că nu au făcut diferența între Maybach și Mercedes și, prin urmare, nu au sentimentul de exclusivitate pe care Rolls-Royce și Bentley îl împărtășesc.

În 2012, Maybach a încetat producția, făcând loc mai multor modele din gama Mercedes S-Class. Dar, acest lucru nu a durat mult și în 2014, Mercedes a confirmat că reinvie marca Maybach, poziționând-o alături de linia AMG. Nava emblematică Mercedes-Maybach S600 a fost dezvăluită în 2015.

Când a început Mercedes să producă mașini inteligente?

Designul pentru mașina Smart a început la începutul anilor ’70 și la sfârșitul anilor ’80. Nicolas G. Hayek, creatorul Swatch-ului, a vrut să creeze o mașină de oraș. S -a apropiat de Volkswagen , dar a fost doborât. Așa că, în schimb, s-a întâlnit cu Mercedes.

Primul model a fost lansat de Daimler-Benz în octombrie 1998. Numele Smart derivă din colaborarea dintre Swatch și Mercedes; Swatch Mercedes ART. Unul dintre numele sugerate a fost „Swatchmobile”, așa că să fim recunoscători ca aramas doar Smart.

Modelele includ Smart City-Coupe, Smart Crossblade, Smart ForFour și Smart ForTwo.

Când a fost lansat Mercedes-AMG?

Mercedes-AMG este divizia de înaltă performanță a Mercedes-Benz. A fost creat în 1967 de foști ingineri Mercedes și a fost fondat inițial ca producator de motoare de curse. S-a extins apoi în construirea de mașini rutiere personalizate bazate pe mașini Mercedes. De asemenea, au produs inițial o gamă de pachete de upgrade și accesorii. De asemenea, au oferit o varietate de pachete de performanță a motorului în anii 1980.

Aceste pachete de upgrade neoficiale au continuat până în anii 1990, când Daimler-Benz și-a dat seama că ar putea câștiga mulți bani din mașinile modificate și pachetele de upgrade. Ei au semnat un contract de cooperare în 1993. Acest lucru a oferit AMG acces la rețeaua de dealeri a Daimler-Benz și a început să dezvolte vehicule precum Mercedes C36 AMG. În 1999, Daimler Chrysler (cum era cunoscut atunci) a achiziționat 51% din acțiunile AMG și și-a schimbat numele în Mercedes-AMG GmbH. Linia AMG continuă să producă linii și mai luxoase ale modelelor standard Mercedes-Benz.

Toate motoarele AMG sunt construite manual, iar fiecare constructor de motoare AMG își ștampilează motoarele cu semnătura lui. Aparent, există doar 50 de constructori de motoare AMG.

Când a fuzionat Daimler cu Chrysler?

Cunoscută și sub denumirea de „Fuzirea egalilor”, formarea Daimler Chrysler a avut loc în 1998. Aceasta a fost cea mai mare tranzacție transfrontalieră din lume, făcută vreodată și a fost evaluată la 38 de miliarde de dolari.

Unele dintre mașinile produse în această perioadă au inclus Chrysler Crossfire care se baza pe Mercedes SLK, Mercedes 3.2L V6 și Dodge Sprinter.

Cu toate acestea, „căsătoria ” a durat până în 2007, după ce Daimler a fost de acord să vândă Chrysler către Cerberus Capital Management.

Mercedes-Benz și cursele auto

Mercedes a fost întotdeauna proeminent în cursele cu motor, mergând mai departe decât atunci când Mercedes-Benz era o singură companie. Au avut succes la Mille Miglia, Paris-Rouen, precum și în formula 1, caștigând nu mai puțin de 7 titluri consecutive.

Au fost momente când Mercedes s-a retras complet din Motorsport, în special după dezastrul de la Le Mans din 1955. Un Mercedes-Benz 300 SLR s-a izbit de o altă mașină, a zburat în tribune și a ucis 83 de spectatori și șoferul, ramânând cel mai grav accident din istoria sporturilor cu motor.

Mercedes-Benz astăzi

Nu ai nevoie să-ți spun că Mercedes este încă incredibil de popular si astăzi. Deși este cel mai faimos în întreaga lume pentru mașinile mari de lux, compania are, de asemenea, o tradiție puternică în mașini de curse și sport și camioane, autobuze și modele de mașini mai economice. Ultimele trei sunt mai frecvente pe piețele din afara SUA, deoarece Mercedes a fost întotdeauna exclusiv o marcă de lux în SUA.

Aceștia au continuat să fie în fruntea inovației, cel mai recent introducând Vision Tokyo, o dubă electrică cu conducere autonomă alimentată de un sistem hibrid de celule de combustibil cu hidrogen. Mașinile includ în prezent o varietate de modele, de la Clasa A până la Clasa S, cu o varietate de derivate între ele.

Actualul slogan Mercedes-Benz este „The best or nothing”. Această expresie ajută la descrierea a ceea ce reprezintă Mercedes-Benz ca marcă. Mercedes-Benz promite că va oferi „ceea ce este mai bun sau nimic” prin tot ceea ce face.

“Calitatea nu este niciodată un accident, este întotdeauna rezultatul unui efort.”

www.awr.ro

Serviciile noastre sunt dedicate pentru mobilitatea dvs.

Împreună putem găsi soluțiile potrivite pentru orice necesitate de mobilitate.

Parcul AWR Lease Services cuprinde toate modele de la Mercedes, de la noul A Classe care combină sportivitatea elegantă cu confortul clasei superioare, la noile modele de SUV GLA și GLC care sunt la fel de impresionante atât în oraș ca și în afara șoselei, până la luxul modern și confortul de primă clasă definit de modelul clasa S sau Mercedes Clasa V care transformă atât călătoriile scurte, cât și cele lungi, într-o experiență specială împreuna cu familia sau prietenii tăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *